Home » Bruke mange forskjellige typer briller

Bruke mange forskjellige typer briller

Person med glasögon

Med briller som pynt?

Før ble man mobbet om man gikk med briller, i dag er det et av de mest trendy tilbehør man kan ha.

Briller var en gang noe av det styggeste man kunne bruke, og det ble regnet som en nødvendighet. Man måtte ha det for å korrigere en defekt, nemlig dårlig syn, enten man var langsynt eller nærsynt. For barn kunne det å begynne med briller være en forferdelig opplevelse, de ble jo annerledes enn de andre på skolen og dette kunne i verste tilfellene føre til mobbing.

En motesak?

Så begynte man å utnytte brillenes funksjon, etter hvert som styling, og tilbehør begynte å bli en viktig del av moteverden. Da innså man at feil briller påvriker utseende negativt, og de rette brillene kan få noen til å se skikkelig kule ut. Da ble det masse variasjoner i produksjon av briller, både til han og henne. Det begynte å komme pynt på brillene og selve fasongene varierte. Etter hvert har også de forskjellige merkenavna utviklet briller som kjennetegner dem, som for eksempel Rayban som har de sorte firkantede som sitt kjennemerke.

Så kom solbrillene som i utgangspunktet ikke hadde til funksjon å korrigere synet, men som bare skulle sørge for at du beskyttet øynene mot UV-stråler og ikke minst var det mer behagelig å gå med på solfylte dager. Linser ble også populært, ettersom de for mange ga mer frihet enn det briller gjorde. Mange som brukte briller som en fashionstatement, brukte gjerne uten styrke. For de som trengte styrke men ønsket å bruke mange forskjellige typer briller, kunne da bruke linser, og ha briller uten styrke, ettersom dette er mye billigere.

Glasögon på en dator

Dyrt med optiker

Det å handle briller kan være en dyr fornøyelse, spesielt om man er opptatt av at det skal være gode merker og kvalitet på brillene. Mange foretrekker å handle forskjellige par briller, til forskjellige ting, og gjerne solbriller med styrke om det er mulig. Men skal man gå til optikeren hver gang, kan dette koste skjorta! Derfor er det viktig å huske på å ha faste kontroller, så ofte som du og din optiker er enige om. Men det ebtyr ikke at du trenger å kjøpe alt av briller, linser og solbriller hos han.

Du kan for eksempel benytte deg av forskjellige nettbutikker som selger både briller, linser og solbriller. En av de som har dette er lensstore.no hvor du også har fri frakt på alle bestillinger som er over 900 kr. De har også rabattkoder du kan benytte deg av, og de ligger ute på forskjellige rabattsider.

Skal du for eksempel ha briller, kan du spare opp til 60% ved å handle dem i rette butikken på nettet, ettersom det forsvinner en del fordyrende mellomledd. Linsene kan du få opp til 70% billigere enn i butikk. Men det er viktig å huske på å ta vare på synet, så sørg alltid for å være oppdatert pås tyrke på linsene dine ved å ta linsesjekker en gang i året hos din optiker.