Home » Å handle i nettbutikk

Å handle i nettbutikk

Det å handle i nettbutikker kan være en interessant prosess. Her er noen tips om hva du kan gjøre når du er ute på netthandel.

Det å handle på nettet er veldig lettvint og greit. Man innser fort at man har hele verden for sine føtter og dette gjør at man kanskje noen ganger blir litt uforsiktig. Det handler ikke om at man er dum eller uvitende, mange av oss bare tenker ikke på at man er utsatt så lenge man faktisk er på nettet.

Online-shopping

Brukervennlig side?

En av de beste indikatorer på om siden tar kundene på alvor, er sidens brukervennlighet. Er det lett å navigere seg rundt på siden? Er prosessen med å legge ting i handlekurven og så sjekke ut, lett og forståelig.

En rotete side vil vise at eier av butikken og ikke minst leverandøren av e-handel tjenesten ikke er gode nok i utgangspunktet. Det kan bety at de er useriøse, og at de dermed også er lettere å skade i et hackerangrep. Da blir også deres kunder skadelidende. Er siden derimot en Magento Partner, er det nesten garantert at siden er trygg for deg som kunde.

Hvilken informasjon?

  • Vær alltid forsiktig med hvilken informasjon du gir fra deg og til hvilke steder du gir dem fra deg. Det er for eksempel uvanlig at du må oppgi fødselsnummer, med mindre det er snakk om kredittkort og sjekk av kredittverdighet. 
  • Skal du gi fra deg denne informasjonen må du sørge for at den ikke lagres på siden, slik at 3-part kan få fatt i den. 
  • Det er få nettbutikker som ber deg om å få kontonummeret ditt når du registrerer deg som kunde. Gjør de det, er det bare å ta beina fatt og løpe derfra med en gang. Skal du oppgi visakort eller andre kredittkortnummer, sørg for at du gir dem fra deg på en side markert https:// i adressefeltet
  • Vær bevisst på om kortnummer og informasjon lagres på selve siden eller hos leverandøren av e-handelen eller betalingstjenester.

Lett og trygt?

Med å følge disse enkle tipsene her kan du gjøre din handel på nettet både lettvint og trygg. På denne måten sørger du for at så lite som mulig av din informasjon kommer på avveie, og det betyr at du ikke risikerer store tap ved at uvedkommende får tak i din informasjon og bruker den til å oppnå økonomiske goder på dine vegne.