Home » Dagens inspirerende smykketrender – et bredt spekter!

Dagens inspirerende smykketrender – et bredt spekter!

I dag ser vi en helt klar tendens til at smykkene blir større, flottere og tar mer plass enn noensinne. Deilige spreke farger, leken design og lekre former dominerer både catwalken og kvinnen og mannen i gata.

Men om du er av det mer beskjedne slaget og ønsker noe nedtonet, vil du finne en rekke variasjoner av stilrene og sirlige halskjeder, øredobber og armbånd som kan passe deg. Dette er minimalistisk eleganse på sitt beste. Et par enkle øredobber piffer opp ethvert antrekk, enten du er på jobben, i et middagsselskap eller på den etterlengtede sommerfesten i sval kveldssol. Dress deg opp eller ned alt ettersom hva anledningen krever! Et lekkert smykke kan være alt du behøver for å føle deg som en kul diva.

Boho-chic og rock & roll

Ifølge trendbarometeret California er det helt klart den avslappede bohemstilen som også gjør seg gjeldende. Tenk bohem ispedd en dose rock & roll og du er klar for det meste. Her er vi tilbake til det maksimalistiske uttrykket. Drøm deg bort til San Fransisco sine kuperte gater og streetsmarte mennesker med en stilsans av en annen verden. Her er det tilfeldighetene som gjelder, stilen skal være «tilfeldig gjennomtenkt». Bohem- og bohochic-stilen kjenner vi fra noen år tilbake og trenden gikk som en farsott over hele verden. Med et fokus på det genuine uttrykket, lag-på-lag og second hand-klær ble smykkene symboler på kreativitet, nytenking og individualitet.

Kombinasjonsmulighetene er nær sagt endeløse, og smykkene anno i dag utstråler intet annet enn ekte livsglede. Accessoirer til antrekket ditt er alltid prikken over i-en! Smykker, armbånd og øredobber bruker du med fordel sammen med et jobbantrekk, den svarte cocktailkjolen eller årets sommeroutfit. Leter du etter den perfekte bursdagspresangen? Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal gi til sine kjente og kjære. Smykket som gave til noen du er ekstra glad i går aldri av moten – dette er en presang som varer livet ut.

Smykketrendene fortsetter i lekre lag-på-lag. Miks og match med store halskjeder, blomster og tropiske drømmer.

Tidløs eleganse

Det tidløse og klassiske uttrykket fra begynnelsen av 1900-tallet, blomster og tropiske drømmer er noen av inspirasjonskildene vi også ser på kommende smykketrender. Å fokusere på personlig stil og smak vil helt klart stå svært sentralt fremover. Nå skal det handle om håndverk og formspråk. Smykkene blir i større grad en investering som du kan ha med deg i årevis. I dag står søkelyset mot vår bruk- og kast-mentalitet og flere og flere blir bevisste på sitt forbruk. Som en kontrast til trender fra tidligere sesonger blir nå også smykker i større grad en investering i kvalitet. Tenk på tidløse divaer fra 20- og 30-tallet som Greta Garbo og Mae West. Klassisk eleganse!

Finn din stil!

Smykketrendene har knapt vært så bredspektret som i dag, og dette ser ut til å holde stø kurs i tiden fremover. Miks og match, dress opp eller dress ned. Her kan du velge og vrake med god samvittighet. Ta av deg hanskene og bli med på denne inspirerende motekarusellen du også. Men husk: Det er du som bestemmer kjørereglene!