Home » Et smykke som varer livet ut

Et smykke som varer livet ut

Perleraden din blender meg! Nei, vi snakker ikke om ekte perler, men om noe mye mer dyrebart, nemlig tennene dine. Tennene er det optimale smykket. Det er de som fyller smilet ditt, og de er også med på å avsløre en rekke ting om deg.

Førsteinntrykket er det inntrykket vi sitter igjen med, har forskning vist. I ansiktet er tennene avgjørende for hvordan du blir oppfattet, og de gjør en hel del for utseende. Heldigvis har du muligheten til å påvirke tannsettet litt i den ene eller andre retningen.

Spesialiser og personifiser tennene dine

Når du smiler, brukes alle musklene i ansiktet, men mest av alt munnen. Det er derfor tennene får mye oppmerksomhet. Når du snakker, kommer også munnen i fokus, og tennene i munnen er med på å bestemme hva slags innhold ordene dine får. Tennene kan på den måten jobbe både for eller mot deg.

Det er ikke nødvendigvis de retteste tennene som er mest attraktivt. De siste årene har mellomrom mellom fortennene fått et stort popularitetsoppsving med diverse modeller, musikere og bloggere som frontpersoner. Dette har ført til en aksept for og et ønske om å ha tenner med mer personlighet.

Som med andre ytre estetiske valg, er det viktig at tennene speiler din personlighet på best mulig måte. Vi er alle født med det tannsettet vi har, men det finnes inngrep du kan gjøre for å sette ditt eget preg på tennene du bærer.

Bleking av tenner har blitt en populær og veldig vanlig prosedyre som mange foretar. Grunnen til dette er at en livsstil med kaffe, snus, vin og sigaretter setter negative spor på tennene med en gulere farge. Hvitere tenner ser automatisk mer tiltrekkende ut, og det gir hele ansiktet et løft ved at det lyser fra tennene. Den som ser deg, vil med en gang koble hvite tenner til sunnhet og ungdommelighet.

Smilende man

Om du virkelig vil pynte dine tenner, kan du sette inn en liten diamanter eller et gullhjerte. Dette er ekstreme handlinger, fordi – på samme tid som det pynter – ødelegger det tannen. En annen versjon av dette, er såkalte grills. Disse smykkene har vært spesielt populære i undergrunnsmiljøer som dyrker hip hop- og rapmusikk. Som med mange undergrunnsfenomener, har grills også funnet veien opp til popkulturen, godt hjulpet av artister som Miley Cyrus og Rihanna. Om du ønsker et ungdommelig og tøft preg, kan litt gull i tennene være med på å signalisere dette.

Det er mange ting du kan gjøre for å påvirke tennene dine, men mest av alt er det vesentlig at du tar godt vare på dem. Tennene er med deg fra du mister melketennene rundt sjuårsalderen, og det er kun dette tannsettet du har. Husk derfor tannpuss og tanntråd! Om uhellet dessverre er ute, kan du til nøds skifte ut hele settet med en ny, nøye utvalgt perlerad.