Home » Det perfekte festantrekket?

Det perfekte festantrekket?

Det november og julebordsesongen er i gang. Det betyr innkjøp av kjoler, men hva kan man ha til?

De fleste kvinner legger mye tid og penger i sine antrekk for julebord sesongen og ikke minst alle julens festligheter. En kjole er selvsagt det de fleste kvinner velger til disse antrekkene.

Tilbehør?

Mange tror at det er begrenset hva man kan ha til kjoler. Men det finnes faktisk en del klesplagg og tilbehør du kan ha til selv de fineste kjolene. Mange velger for eksempel en eller annen form for strømper til kjolene. Har man for eksempel en kjole som er typisk 50-tall så er det mange som velger nylonstrømper fra samme tid.

Mange velger dog å bruke elegante cocktail-kjoler og da er det to ting som ofte hører med, et sjal eller en bolero og hansker. En bolero er en liten jakke som dekker litt av rygg, skuldre og overarmer. Fargen må matche tilbehøret og kjolen. Ofte kan man få kjøpt bolero sammen med kjolene. Sjal er for å dekke skuldre, rygg og utringning om man for eksempel er i et bryllup eller i offisielle sammenhenger. Det sørger også for at man holder seg noe varmere.

50-talls kjole

Yttertøy?

Ettersom det er vinter og det er temmelig kjølig i været, er det en fordel å tenke på hva man har utenpå kjolen og fottøyet. Å spankulere rundt i snøen på 12 cm høye hæler er kanskje ikke det lureste, spesielt med fotsid kjole. Derfor gjør du lurt i å velge en kjole som passer til årstiden. Du skal tross alt bevege deg ute, selv om du kanskje benytter kollektiv trafikk, drosje eller bil, er det alltid et stykke å bevege seg.

Ikke glem å skaffe deg en god jakke eller kåpe som kan holde deg varm i kulden. Gjerne en lang en, selv om kjolen bare skulle gå til knærne. Har du også på deg støvletter ute, og finskoene med i veska, holder du deg varm på bena og trygg på føret. Ha gjerne hette på jakken, slik at du kan holde hodet varmt uten å ødelegge frisyren din.