Home » Høstens trender 2019

Høstens trender 2019

Høsten er i anmarsj, og det er så smått på tide å virke sommervarmegradene farvel. På én måte gjør vi dette med et tungt hjerte, men det finnes heldigvis lyspunkter når vi går mot kjøligere tider. Om høsten fyller vi nemlig garderoben med fantastiske antrekk som passer til denne årstiden! La oss se på hvilke plagg som forventes å gjøre furore høsten 2019.

Bare fordi det er høst trenger ikke fargene være dystre og mørke! Sterke, lyse farger gjør seg like godt på høsten som på vår og sommer. Motehus som for eksempel Carolina Herrera, Max Mara og Balenciaga går for sterke farger denne sesongen, og det er ingenting i veien for å piffe opp klesskapet med både lyseblått, rosa og oransje, for å nevne noe.

Inspirasjon fra 70-tallet

Både 70- og 80-tallet er i vinden i moteverdenen fra tid til annen, og særlig førstnevnte tiår er denne sesongen tilbake med en litt ny vri. Midiskjørtet har blitt stylet med strikkegenser, blazer og silkebluse av merker som Burberry og Celine. Disse fås i svart og hvitt og alt imellom, gjerne beige og dype jordtoner. Tar du i bruk et passende belte får du den rette ladylike-stilen, særlig hvis du også bruker et par støvletter med høye hæler.

Enkelte designere har i år valgt å gå bort fra ladylike-stilen, og lar seg heller inspirere av herreklær. Vide bukser og brede skuldre er derfor «in» denne sesongen, og det samme gjelder ermer med volum som står i kontrast med en mer markert midje. En mer klassisk herreinspirert variant kombinerer vide ullbukser med en enkel skjorte, og det er heller ikke feil med full dress med smalt snitt. Denne stilen blir ekstra fin hvis du tilsetter silkedetaljer.

Impulser fra 80-tallet

Når det gjelder detaljer fra 80-tallet, er det flere ting som er på vei tilbake. Her snakker vi skinnende paljetter, store skulderputer og blanke materialer. Husker du gamle såpeserier som Falcon Crest, Dallas og Dynasty? I så fall har du nå en idé om hvor deler av høstsesongens mote henter sin inspirasjon fra.

Detaljene skal være fremtredende, da det er dette som gjør 80-talls stilen såpass kul. Du kan gjerne supplere med naturlig hår og iøynefallende smykker. Fargerik maskara har dessuten vært populært lenge, også i år. Derfor er det ingenting i veien med å gå for en for eksempel blåfarget type, som også gir assosiasjoner til 80-årene og jappetiden. Særlig dersom du skal på fest kan dette være måten å sminke seg på.

Høstens moter består altså av litt av hvert, og du trenger ikke å ha noen forkjærlighet for et visst tiår for å gå til innkjøp av det ekspertene mener vil gjøre furore denne sesongen. Det er nemlig et stort sprang mellom stil fra 70- og 80-tallet, for ikke å snakke om kontrasten mellom ladylike og herreinspirert. Det er med andre ord vidt forskjellige stiler som er i vinden om dagen, og det bør være en smal sak å finne noe du kunne tenke deg å ha i garderoben.