Home » En pustepause i hverdagen

En pustepause i hverdagen

pausMange av oss har en aktiv og stressende hverdag hvor det skjer mye på mange arenaer. Vi har forpliktelser i jobben vår, på hjemmebane og ovenfor nære og kjære rundt oss. Det er fort gjort å oppleve at man ikke strekker til på alle arenaer, og at man får en følelse av å være utilstrekkelig. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvorfor det er viktig å være fornøyd med hvem man er og ikke alltid jage etter å gjøre alt perfekt. Vi ser også nærmere på hvorfor det er så viktig å ta en pustepause i hverdagen.

Med økende bruk av sosiale medier sammenligner vi oss stadig oftere med kjendiser og andre influensere. Mange synes det er viktig å være vellykket og å se bra ut. Da er det viktig å huske at skjønnheten kommer innenfra, og at det av og til er nok å være god nok – alt trenger ikke være perfekt. Her presenterer vi tre tips som forhåpentligvis vil gi deg en mer avslappet hverdag:

  • Ta deg noen pauser
  • Ikke sammenlign deg med andre
  • Ta vare på kropp og sjel

Hva betyr tipsene?

Det er svært viktig å ta seg noen pauser i løpet av dagen. Det kan være å sette seg ned for å lese en god bok, ligge 15 minutter på sofaen, gå en tur i fine omgivelser eller å bare slappe litt av på sofaen. En pustepause kan hjelpe til med å lade batteriene, slik at man atter en gang kan gå løs på de oppgavene hverdagen setter oss til.

Det å sammenligne seg selv med andre har sjelden noe godt for seg. Man kan ikke levere like godt på alle arenaer, og det er ofte bedre å bli en bedre versjon av seg selv. Det siste punktet går ut på å ta vare på kropp og sjel. Dette handler blant annet om å holde en god væskebalanse, være i fysisk aktivitet og gjøre ting man liker.